Te vinzi pentru niște bucăți de hârtie, ești jalnică!


maria

Sunt Maria, am 27 de ani, sunt model de videochat de 3 ani și, da, am auzit asta de atât de multe ori, încât am pierdut numărătoarea. Că ce fac eu e la fel ca munca unei prostituate, că am un job josnic, că nu merit să fiu numită femeie, ci mai degrabă prostituată, și că mă vând pentru niște bucăți de hârtie. După 3 ani de astfel de cuvinte, am devenit deja imună. Nu mă mai deranjează deloc, nimic. Pur și simplu am învățat să nu-mi mai pese. Pentru că oamenii oricum judecă. Orice ai face, te vor judeca tot timpul, nu ai cum să-i mulțumești pe toți.

Despre o fată ce lucrează ca model de videochat vor spune fără să clipească: e o curvă! fără să-i mai intereseze și alte aspecte, sau fără ca măcar să încerce să o cunoască.

Noi, fetele de aici, învățăm să devenim ziduri de piatră la un moment dat. Asta după ce am fost rănite cu săgeți din toate părțile. Pe nimeni nu interesează nimic, judecă doar după aparențe.

De mult ori aud „Ai fi putut să câștigi un ban cinstit, nu să-ți vinzi corpul și să-ți bați joc de el.” Ce-i drept, da. Aș fi putut să muncesc pentru un salariu minim pe economie, care să nu-mi ajungă nici măcar să mă întrețin singură, nu vorbim de a mai urma ceva studii superioare și de a-mi realiza un scop în viață. Și aș fi lucrat așa, în joburi foarte prost plătite, stagnând toată viața, fără ca măcar să îndrăznesc să visez la o viața mai bună.

Nu toți oamenii au șansa să se nască în familii de bani gata. Pentru a ajunge sus, unii mai trebuie să și lupte și să înfrunte toate pietrele care sunt aruncate în ei.

Înainte să mă arătați cu degetul pe stradă, v-ați gândit vreodată la mine, ca om? La povestea mea? V-a interesat vreodată? Sau preferați doar să aruncați cu pietre pentru că asta e cel mai ușor?

Nu că v-ar interesa, dar mama mea a fost bătută de tata de când mă știu. Nu că v-ar interesa, dar am fost maltratată  de propriul meu tată când eram mică. Nu că v-ar interesa, dar am fugit cu mama de acasă și o săptămână iarna am dormit în străzi. Nu, sigur că nu vă interesează toate astea. Vă interesează doar să aruncați vorbe urâte și să arătați cu degetul. Îmi spuneți ce om jalnic sunt că fac ceea ce fac și că merit să fiu făcută în toate felurile.

Ăsta e doar exemplul meu, sunt sute de alte fete exact în situația mea, sau situații asemănătoare. Majoritatea fetelor ce lucrează aici, au povești triste în spate. Au venit aici pentru a câștiga bani, au venit aici pentru a uita, și au venit aici pentru că aici au parte de înțelegere și sprijin.

E ușor să judeci, e mai greu să stai și să analizezi cu adevărat problema. De aceea preferă oamenii să arunce cu vorbe, îi fac să se simtă puternici și demni, față de o „femeie jalnică” cum sunt considerată eu. Dar nu-mi pasă. Am învățat să trec cu capul sus, să ignor pietrele, cu toate că mă dor, iar vânătăile provocate de le s-ar putea să nu mai dispară niciodată.

Previous Alege husa perfecta pentru telefonul tau
Next Iata motivele pentru care ai dori sa alegi un apartament nou