Sisteme de purificare a apei


Alegerea unor filtre de apa cu cartus depinde de aplicatie. Filtrele de apa cu cartus sunt preferabile pentru sistemele cu contaminari mai mici de 100 ppm, adica cu niveluri de contaminare mai mici de 0,01% in greutate. Acest dispozitiv poate fi un tip de filtru de suprafata sau de adancime. Filtrele de adancime capteaza particulele si contaminantii prin grosimea totala a mediului, in timp ce filtrele de suprafata blocheaza particulele pe suprafata filtrului. Filtrele de suprafata sunt cele mai bune, daca sunt folosite pentru a filtra sedimente de dimensiuni fine.

 

Daca toate particulele sunt, de exemplu, de cinci microni, un filtru de 5 microni functioneaza cel mai bine deoarece are o suprafata mai mare decat alte filtre. In comparatie cu filtrele de suprafata pliate, filtrele de adancime au o suprafata limitata, dar au avantajul de a profita de adancime. Se poate spune in general ca daca marimea suprafetei filtrului este marita, sunt permise debite mai mari, iar filtrul dureaza mai mult si creste capacitatea de mentinere a murdariei. Filtrele de apa cu cartus sunt in mod normal concepute cu filtre care trebuie inlocuite, atunci cand acestea se infunda.

Purificatoare de apa

 

Calitatea vietii noastre depinde de calitatea apei potabile. Sanatatea, bunastarea si aspectul,  toate acestea se pot imbunatati semnificativ odata cu consumul de apa purificata de impuritatile nocive. Filtrarea acesteia din urma este o necesitate vitala atat in ​​conditiile oraselor mari, cat si in zonele rurale. Pentru a purifica apa de  impuritatile nocive, este necesara o tehnologiei de filtrare, adica ai nevoie de purificatoare de apa. In functie de mediul inconjurator, proprietatile apei la iesire se vor schimba. Diferitele medii au resurse de lucru diferite. Pentru a asigura continutul admisibil de impuritati din apa, este necesar sa se schimbe filtrele inainte ca resursa lor sa fie complet epuizata. Frecventa schimbarii filtrului depinde de caracteristicile si de volumul de apa.

Dedurizatoare

 

Apa calcaroasa, care intra in dedurizatoare, sau mai exact in filtrul de dedurizare, trece printr-un strat de rasina schimbator de ioni. Schimburile de ioni se fac astfel: ionii de calciu si magneziu, care determina duritatea apei, sunt inlocuiti cu ioni de sodiu, cu care rasina este saturata. Cand rasina este epuizata, supapa de comanda automata pune filtrul in modul de regenerare si rasina este restabilita cu o solutie apoasa de clorura de sodiu foarte purificata, alimentata automat din rezervorul de sare-solvent.

 

Exista un proces invers de inlocuire a ionilor de duritate acumulat cu ionii de sodiu din solutia de sare. Utilizarea sistemului de dedurizare a apei contribuie la scaderea numarului de probleme si la prelungirea duratei de viata a echipamentului. Tabletele de sare pentru dedurizatori se vand la aproape toate firmele specializate in purificarea apei. Materialul dispozitivului este realizat din otel inoxidabil, iar baza si capacul sunt realizate din material plastic.

Previous Carti pentru viitoare genii
Next 5 metode sa te “tratezi” de gelozie