Pierdut in desert


Avea senzatia ca se topeste, iar soarele din desert parea mult mai aspru decat asa cum si-l imaginase el. Avea doar 10 ani cand please de acasa si nu-i parea rau deloc. Stia ca daca ramanea in acea familie dezbinata avea sa devina unul dintre ei, asa cum nu demult se dovedise a fi si tatal sau. Insa timpul trecuse destul de repede, iar el s-a decis in cele din urma sa nu devina un criminal, ci sa incerce sa salveze oamenii bolnavi. Nu stia daca in acel moment il ajuta vreo tactica de supravietuire, ceea ce simtea si stia insa era faptul ca halucinatiile in cele din urma isi facuse simtite prezenta.

  • Domnule ai depasit granita.

O femeie foarte frumoasa iesise de undeva in intampinarea lui. Habar nu avea de unde venise femeia si nici nu intelegea cum pe aceasta nu o deranja soarele arzator.

  • Granita cui?
  • In cele din urma vei fi nevoit sa faci cale intoarsa. Nu esti binevenit aici si in plus nici nu ai voie sa mori aici si acum.
  • Sa mor? Pe barbat il pufnise rasul si nu stia ce sa mai creada. Avea senzatia ca in scurt timp stomacul lui se stranse si va varsa tot ce mai avea.
  • Nu ai facut tot ce trebuia si in plus nu ai nici bani sa platesti granita. Ba mai mult decat atat uita-te la tine… nu esti aranjat asa cum se cuvine pentru a intra pe teritoriul nostru. Nu ai avut parte de nici un fel de serviciu funerar si chiar mai mult de atat trebuie sa pleci. Esti prea tanar ca sa ramai aici.

Barbatul se uita nedumerit in jurul sau si nu mai intelegea nimic. Habar nu avea ce se intampla cu el sau daca nu cumva era intr-un cosmar. In schimb stomacul i se strangea din ce in ce mai rau, iar gustul amar de fiere i se urca pana in gat. Se simtea extenuat si nu facu nimic mai mult decat sa alunece intr-o bezna totala.

Echipa de salvare depusese indeajuns de multe eforturi ca sa inteleaga faptul ca in scurt timp avea sa se intunece, iar intr-un sfarsit au dat de cel disparut. Ciudat sau nu barbatul bolborosea cuvinte de neinteles, iar multe dintre ele te duceau cu gandul la pompele funebre si tot ce era nevoie pentru un mort. Asitentul isi atinti privirea catre medic:

  • Domnule credeti ca se va mai face bine sau l-am pierdut si pe el?
  • Asta ramane de vazut tinere. Daca organismul lui va face fata febrei, probabil ca pana dimineata va fi ca nou, dar daca febra va creste intr-un mod alarmant sansele lui de supravietuire sunt minime.

Nimeni dintre cei prezenti nu stiau ce se va intampla si doar din cand in cand mai schimbau compresa de pe fruntea bolnavului si asteptau ca dimineata urmatoare sa se intample un miracol.

Editat de Funerare-Rainbow-Dorobantu

Previous Este mult mai simplu sa previi decat sa repari
Next Ceasurile, ce inventie frumoasa!