Intretinerea corecta a lenjeriilor de pat


Atunci cand veti alege asternuturile de pat trebuie sa aveti grija pentru ce va veti decide, deoarece pe piata exista foarte multe tipuri de asternuturi si lenjerii de pat ,iar ce conteaza in primul rand este calitatea acestora.

Stim cu totiii ca cele mai bune lenjerii sunt, bineinteles, lenjerii de pat bumbac insa acestea pentru a le putea pastra cat mai mult timp trebuie intretinute de catre noi in mod corect.

Una dintre greselilie frecvente pe care le facem este ca nu le spalam atunci cand trebuie, si asteptam prea mult intre spalari.

Noi trebuie sa fim constienti de faptul ca exista germeni ce se acumuleaza seara de seara datorita transpiratiei de pe corp si a fardurilor sau uleiurilor pe care la folosim. Ideal ar fi ca lenjeria sa se spele saptamanal.

Totodata in cazul in care aceasta are pete pe ea este indicat sa pulverizam pe ea anumite solutii speciale de pete, sau sa le scoatem inainte de spalare.

De asemenea daca alegem lenjerii de pat de lux pe care vom plati totusi o suma semnificativa trebuie sa avem grija la intretinerea acestora.

Spalarea lor se recomanda a fi cu apa calduta, sau chiar rece, iar programul de spalare sa fie unul pentru rufe delicate. Lenjeriile de pat nu sunt pana la urma atat de murdare ca sa necesite temperaturi ridicate.

Detergentul la spalarea lenjeriilor se recomanda a fi folosit in cantitati mai reduse, deoarece acesta deterioreaza tesatura, si totodata nu este indicat sa folosim inalbitor la spalarea acestora.

O idee buna este sa avem mai multe lenjerii de pat pe care sa le schimbam saptamanal, este suficient chiar si doua sau macar 3, insa daca le vom respecta instructiunile de pe eticheta acestea vor arata ca si noi si dupa cativa ani de folosire.

Previous Ce avantaje ofera elevatoarele rapide?
Next Aparatele pestrepeller – arma mea secreta impotriva gandacilor