Este masina dumneavoastra pregatita pentru vacanta?


Este masina dumneavoastra pregatita pentru vacanta?

Este vara! Nimeni nu mai sta cu gandul la job, la problemele de acasa sau alte lucruri stresante, toata lumea vrea sa plece in vacanta si deja cei mai multi dintre pofticiosi au deja planurile facute.

Cum in ultima vreme este destul de “la moda” sa se plece cu masina personala pentru un plus de confort si libertate de miscare la destinatie, tot mai multi soferi carora le si place sa conduca aleg aceasta varianta pentru vacante. Intrebarea noastra, a celor ce va doresc numai drumuri sigure este… masina cu care doriti sa porniti la un drum lung, este realmente pregatita de drum?

Ce trebuie sa aveti in vedere cand porniti la drum lung cu masina

In primul rand cand plecati la un astfel de drum automobilul dumneavoastra nu are voie sa aiba probleme de directie caci este foarte periculos pe distante “intinse”, autostrazi si drumuri bune sa circulati cu viteza si exact in momentul acela sa pierdeti controlul volanului.

Motorul ar trebui si el sa fie intr-o stare cat mai buna, o vizita la mecanic inainte de plecare cu cel putin doua saptamani nu ar strica deloc pentru a confirma starea buna a sa si faptul ca nu va ridica nicio problema daca va functiona mai mult ca de obicei.

Un alt aspect pe care din pacate putini il iau in seama este cel referitor la anvelope. Pentru multe persoane deja este celva normal sa priveasca anvelopa si sa spuna “lasa ca merge si asa, schimbam la anu`!” insa aceasta decizie va poate costa scump. Nu spune nimeni sa va echipati masina cu un set de anvelope Michelin, care sunt din clasa de top a anvelopelor, insa este absolut necesar sa aveti masina echipata cu un set de anvelope conforme din toate punctele de vedere.

Un compromis la anvelope  sau la motor, directie, etc, va poate supune unui risc crescut de accidentare si va poate strica vacanta sau mai rau, intreaga viata. Nu riscati nimic si inainte de a porni in aventura,  verificati starea anvelopelor, geometria, daca este nevoie sau nu sa le echilibrati, daca este nevoie sa schimabti vre-o piesa astfel incat sa conduceti relaxati urmatoarele sute de kilometri.

Si pentru ca aminteam de anvelope auto si de a nu face economie acolo unde nu este cazul, cum spuneam, pentru o masina obisnuita pe care o va conduce un sofer clasic care nu confunda plimbarea cu raliul, nu este necesar sa va orientati catre anvelope foarte scumpe, pe care vi le permiteti uneori cu greu si de care apoi sa “trageti” precum sunt brandurile de anvelope Michellin, Dunlop sau Pirelli insa este de dorit sa va orientati catre anvelope mid range, care in general au un raport bun calitate pret si care nu compromit in niciun fel siguranta dumneavoastra.

Dupa ce ati avut grija de aceste aspecte, va mai ramane sa verificati/schimbati uleiul si starea aerului conditionat si sa incepeti bagajele caci acum aveti certitudinea ca masina este pusa la punct si pregatita de drum lung!

Previous Avem nevoie de covoraşe auto?
Next „Fac videochat și sunt mândră de mine!”