De ce nu e bine să ai șoareci în gospodărie?


fara-daunatori

Șoarecii. Or fi ei „cei mai buni prieteni” ai pisicii noastre, dar asta nu înseamnă că sunt și cei mai buni prieteni ai noștri. Ba chiar ar trebui să-i considerăm niște dușmani de temut.  Cu ce ne-au greșit aceste mici viețuitoare „inocente” de ar trebui să le urâm atât și ar trebui să ne ferim atât de mult de ele?

Sunt purtători de boli

În primul rând, ar trebui să luăm în considerare faptul că aceste rozătoare poartă foarte multe boli cu care putem și noi intra în contact. De pildă, dacă un șoarec mănâncă dintr-o bucată de pâine din cămară pe care noi o vom mai consuma apoi, putem intra în contact cu numeroase virusuri.

Bolile purtate de acest tip de dăunători sunt destul de severe, unele pot fi chiar și mortale. Majoritatea încep deseori cu simptome asemănătoare gripei, însă continuă mai apoi cu afecțiuni destul de grave ale organelor interne. De aceea nu este de glumit atunci când vorbim de rozătoare.

Ar trebui să acorzi mai multă atenție acestui aspect în special dacă ai copii de vârste fragede. Aceștia sunt mult mai sensibili și vulerabili la bacterii și pot intra mult mai ușor în contact cu ele. E destul ca micuțul tău să se plimbe și să atingă locuri pe unde au fost rozătoarele că poate intra oricând în contact cu bacterii.

Produc o mulțime de daune

Atunci când rozătoarele pătrund în gospodăria ta, nu numai că îți invadează teritoriul, și îți distrug intimitatea, dar produc și o grămadă de daune. Dacă, din greșeală (sau dinadins), dau de beciul sau cămara ta, atunci lucrurile sunt grave. Se vor înfrupta bine bine de tot din ce vor găsi și vor mai chemai și rudele să le ajute la ronțăit.

Aceste animale se numesc rozătoare tocmai din cauza faptului că simt permanent nevoia de a roade. Și nu neapărat alimente. Te poți trezi că-ți distrug papucii, hainele, sau chiar diverse obiecte de prin casă. Daunele pot fi cu adevărat costisitoare!

Cum scapi de ele?

De-a lungul timpului oamenii au încercat o grămadă de metode. Unele au dat rezultate mai bune, altele mai puțin bune. Având în vedere că tehnologia s-a dezvoltat, au apărut și noi metode de a săpa de astfel de musafiri nepoftiți.

Aparatele impotriva soarecilor pe bază de ultrasunete sunt cea mai bună, eficientă și economică metodă când vine vorba de dăunători. Acestea nu sunt greu de folosit și au rezultate garantate. Tot ce trebuie să faci e să le conectezi la o priză și treaba e gata. Bine, mai poți spune și o formulă magică în cazul în care vrei să fii sigur că funcționează.

Cert este că, cu hocus pocus sau fără hocus pocus, aceste aparate au o arie de acțiune destul de mare, lucru care va face ca întreaga ta gospodărie să fie protejată de eventualii musafiri nepoftiți. Pe site-ul www.fara-daunatori.ro vei gasi o mulțime de aparate din care poți să alegi, în funcție de nevoile pe care le ai. Astfel te scapi de eventualele neplăceri produse de micii dușmani și nici nu o să te mai întâlnești cu ei prea curând.

Previous Un cadou de Craciun, pregatit din timp
Next Ai grija de aspectul telefonului tau!