Cum să scapi de rozătoare și de bolile transmise de acestea


rozatoare

Rozătoarele fac parte dintr-un ordin de mamifere a căror caracteristică principală este lipsa caninilor și o dezvoltare mare a incisivilor. Incisivii nu se opresc niciodată din creștere, de aceea rozătoarele sunt nevoite mereu să îi mențină în cea mai bună formă și să mănânce sau să roadă încontinuu, de aici și originile numelui.

Tocmai de aceea, relația cu oamenii nu este întocmai plăcută. Rozătoarele sunt considerate dăunători, în cea mai mare parte, pentru că provoacă foarte multe daune de ordin material. Au tendința să roadă și să distrugă tot ce le iese în cale.

Un alt motiv pentru care ar trebui să ne ferim de rozătoare, este pentru că acestea pot transmite foarte multe boli. De exemplu, șoarecii și șobolanii pot transmite până la 35 de boli în mod direct și indirect.

În mod direct prin contactul direct cu rozătoarele fie ele vii sau moarte, prin mușcături sau contactul cu saliva acestora și prin fecalele sau urina acestora. În mod indirect bolile pot fi transmise prin purici, căpușe sau acarieni care s-au hrănit cu sângele unei rozătoare.

Pentru că sezonul rece a sosit, rozătoarele încep să caute mâncare și locuri calde unde să se adăpostească de vremea năprasnică, așa că, încep să pătrundă și prin casele oamenilor. Astfel, numărul de infecții apărute din pricina lor crește în această perioadă.

 

hantavirus

Hantavirusul este unul dintre cei mai cunoscuți viruși ce pot fi transmiși de rozătoare. Oamenii de știință spun că putem intra în contact cu acesta prin diverse moduri. Urina și fecalele rozătoarelor sunt principalele griji pe care ar trebui să le ai dacă nu vrei să te alegi cu un astfel de virus. De asemenea, trebuie să ai grijă și la cuiburile acestora. Praful generat de răscolirea cuiburilor poate conține acest virus care poate fi inhalat. Desigur că,  trebuie să te ferești și de orice contact cu rozătoarele, mai ales mușcăturile acestora și să fii atent să nu consumi mâncare care a fost contaminată de rozătoare.

Simptomele apar destul de greu, după 1 sau chiar 5 săptămâni, sunt deseori confundate cu simpotmele gripei și includ: oboseala, febra, dureri musculare, dureri de cap, amețeala, frisoane, precum și dureri abdominale, greață sau diaree. Următorul stadiu al bolii presupune și noi simptome ale aparatului respirator precum tusea și insuficiența respiratorie. Hantavirusul poate cauza boli respiratorii severe care în 38% din cazuri pot duce și la deces.

Nu există vreo prevenție sau vreun vaccin pentru acest virus, însă dacă boala este identificată din timp, aceasta poate fi foarte ușor tratată. Ceea ce putem face noi, este să ne ferim de apariția rozătoarelor pe lângă casa noastră.

Cel mai sigur și eficient mod prin care putem face asta, este să apelăm la un aparat ce funcționează pe bază de ultrasunete și ține dăunătorii la distanță. Acest aparat nu va afecta sănătatea noastră în niciun fel și ne va scăpa de eventualele daune produse de rozătoare și de toate pericolele la care ne-am putea expune. Pestrepeller îți pune la dispoziție o grămadă de astfel de aparate, sortate pe categorii, la prețuri mai mult decât accesibile. Este mai bine să previi din timp, după cum spunea și vorba aceea „Mai bine la bal decât la spital!”

aparat anti rozatoare

Aparat anti rozatoare cu ultrasunete si baterie solara Animal Stop

 

 

 

Previous Andrei Ursachi un adevarat Bussines Angel
Next O rochie pentru orice persoana