Cum îți pregătești copilul pentru o cursă cu bicicleta


Ești pasionat de ciclism și i-ai transmis ”microbul” și celui mic? Mergeți zilnic pe bicicletă și ți-ai dori să participați și la curse organizate? Iată cum să îl pregătești pe copil, astfel încât să facă față cu brio la provocările unei astfel de competiții.

În primul rând, înainte de a lua decizia de a-l înscrie pe cel mic la o competiție de ciclism sau chiar la o cursă obișnuită, trebuie să te asiguri că este pregătit. Indicat ar fi să aibă peste cinci ani și să posede abilitățile necesare deplasării pe bicicletă pe două roți (deci să fi renunțat la roțile ajutătoare). Dacă se întrunesc aceste condiții, și copilul este de acord cu participarea la un astfel de traseu, atunci puteți începe pregătirile.

1. Antrenament

Mergeți cât de des puteți cu bicicleta, pentru că cel mic să se obișnuiască cu statul în șa, cu turele lungi și cu disciplina. În plus, învață-l să bea apă cât mai des, să își dozeze forțele și să anunțe atunci când nu se simte bine.

Spune-i, de asemenea, că este posibil să aibă dureri de șezut din cauza șeii, să simtă crampe musculare și să se confrunte cu febra musculară a doua zi după cursă. Dacă va ști la ce să se aștepte, copilul nu se va speria atunci când se va confrunta cu senzații noi.

2. Laude

De fiecare dată când termină o tură sau când bea apă, ori atunci când ia frumos un viraj, laudă-l. Laudele îl vor impulsiona să facă la fel de bine și data viitoare și îi vor crește încrederea în forțele proprii.

Nu încerca să îl mituiești. Faptul că îi promiți o jucărie dacă va participa la cursă sau dacă va lua un loc bun, nu va avea efectul dorit. Cel mic va învăța să te șantajeze și de fiecare dată când îi vei cere ceva, va cere și el altceva în schimb.

3. Siguranță

Nu uita să îl înveți pe copil principalele reguli din timpul traseului, dar și regulile generale de siguranță în ciclism. Cumpără-i echipament adecvat, inclusiv mănuși, genunchiere și cotiere (la primele trasee, cel puțin) și dă-l cu loțiune de protecție solară dacă pedalați pe timpul verii. Poate tu ești obișnuit să suporți razele puternice ale soarelui, dar pielea sensibilă a celui mic va fi puternic afectată dacă nu o protejezi.

4. Acceptare

Un alt lucru important pe care trebuie să îl înveți pe cel mic este să aibă încredere în el și să accepte și o înfrângere. Să știe când corpul lui nu mai face față efortului și să nu îi fie teamă să renunțe.

În final, plecați la drum cu optimism și cele mai bune speranțe și nu vă supărați dacă la sfârșit nu iese totul așa cum vă doriți. Copilul va avea destul timp să se perfecționeze, dar dacă tu insiști prea mult asupra eșecurilor, cel mai probabil acesta va renunța la ciclism.

Previous „Fac videochat și sunt mândră de mine!”
Next Ceasuri de calitate pentru toate buzunarele