Coreea de Nord amenință cu un nou test nuclear în orice moment


Coreea de Nord amenință cu un nou test nuclear în orice moment

Coreea de Nord amenință că este pregătită să lanseze un nou test nuclear în orice moment, în ciuda sancțiunilor impuse de organismele internaționale și a prezenței forțelor militare americane, chineze și rusești în zonă, scrie AFP.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean a declarat că sunt pregătiți să răspundă oricărei măsuri luate de Statele Unite și că regimul de la Phenianul va continua să-și consilodeze potențialul nuclear până când Washingtonul va pune capăt ostilităților.

”Phenianul va lua măsuri pentru a-și consolid forța nucleară și va efectua teste nucleare consecutive și succesive oricând și oriunde va decide conducerea supremă a țării”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Coreei de Nord.

Reprezentantul Phenianul a mai spus că în cazul în care Coreea de Nord nu ar deține o forță nucleară puternică, Washingtonul ar comite fără ezitare ”acte de agresiune de brigadă similare celor comise și în alte țări”

În ultimii 11 ani, Coreea de Nord a efectuat cinci teste nucleare şi se pare că cercetătorii coreeni fac progrese considerabile în rezvoltarea unor rachete intercontinentale, care să ajungă până în Statele Unite.

Continuarea: Libertatea.ro

 

Previous Atac cu bombă artizanală la sediul unei bănci din Franța
Next ALEGERI FRANȚA. Macron scade în sondaje, dar rămâne favorit în fața lui Le Pen