Carti pentru viitoare genii


Albert Einstein spunea: „Toti suntem genii. Insa daca judecam un peste dupa abilitatea sa de a se urca in copaci, el va trai toata viata cu impresia ca nu este destept.” Asta inseamna ca inca din copilarie trebuie sa ne dam seama de abilitatile copiilor nostri de a excela in anumite domenii si sa nu incercam sa ii judecam dupa performantele pe care le au materii ce nu ii intereseaza ori nu le plac. Facand asta, ii vom stigmatiza pentru intreaga viata. De aceea, in momentul in care descoperim ca au un talent pentru ceva anume, ar fi bine sa ii incurajam.

Daca au un talent la arta, ar trebui sa ii indrumam, cat de mult putem, spre scoli de profil, sa ii ducem la cursuri de specialitate si sa le cumparam materiale pentru a-i ajuta in creatiile lor. Pentru cei ce iubesc limbile straine, studiul aprofundat poate da nastere la niste lingvisti de exceptie. Sunt insa multi copii ce iubesc matematica. Pentru acestia, viitorul poate fi mai mult decat interesant, deoarece sunt o multime de domenii in care pot activa ca matematicieni. Inclusiv institutii internationale, precum Caltech sau chiar NASA, sunt in cautare de genii din domenii precum matematica, fizica si asa mai departe.

Insa, pentru a forma un geniu care sa faca istorie in asemenea locatii, trebuie sa ii ajutam sa se dezvolte. Inca de la clasele de gimnaziu, ar trebui sa ii ajutam prin culegeri precum cele din colectia Clubul Matematicienilor. Este o serie de carti speciale cu exercitii de matematica pentru clasele 5-9, extrem de utile pentru copii care iubesc matematica, disponibile pe librariadelfin.ro. Desigur, aceste exercitii, din fiecare culegere matematica, pot fi facute si la clasa, de toti elevii, daca profesorul considera necesar. Felul in care sunt realizate culegerile, este adaptat noilor cerinte de pe piata. Culegerile sunt prietenoase si contin chiar si solutii cu explicatii detaliate, fise de evaluare si probleme cu un caracter aplicativ mult mai pronuntat decat in alte culegeri de gen. Pentru elevii foarte dotati exista chiar probleme de 7 stele, mai greu de rezolvat, insa nu imposibile pentru micile genii in devenire.

Pentru mai multe detalii, librariadelfin.ro va sta la dispozitie.

Previous Hale metalice pentru fermele de păsări
Next Sisteme de purificare a apei