5 solutii de incarcare a telefonului fara a folosi o priza


In excursii sau prin oras, mai ales cand sunt utilizate mult, telefoanele se descarca repede. Daca nu este la indemana o priza, ce se poate face?

1. Incarcator auto

Cea mai frecventa solutie la indemana celor care folosesc masina este incarcarea telefonului la bricheta masinii, cu ajutorul unui incarcator auto. Majoritatea soferilor si-au dotat masina cu un astfel de incarcator pentru telefon, mai ales ca telefonul are si optiunea de a fi folosit ca GPS, ceea ce face ca telefonul sa se descarce mai repede.

Exista incarcatoare auto duble, astfel incat in timpul mersului se pot incarca doua aparate, de multe ori fiind necesara folosirea continua a GPS-ului, dar putandu-se alimenta, in acelasi timp, si tableta sau telefonul.

2. Baterie externa

O inventie foarte utila este acumulatorul extern, care poate fi conectat la telefon cand este necesara incarcarea acestuia. O baterie externa pentru telefon poate avea o dimensiune mica, eleganta, excelenta pentru a fi purtata in poseta sau poate fi mai mare, dar si cu capacitate de acumulare a energiei mai performanta.

3. Incarcator solar

Incarcatoarele care acapareaza lumina solara si o transforma in energie exista de mult timp pe piata, insa nu sunt foarte folosite, din pacate – ar putea rezulta o oarecare economie de curent electric, chiar daca nu semnificativa. Un alt argument al achizitiei si folosirii unui incarcator solar ar fi ca este o solutie ecologica, protejandu-se mediul prin utilizarea acestui aparat.

4. Incarcator wireless

In masina sau in spatiul unor companii se poate folosi incarcarea telefonului prin sistem wireless. Specialistii considera ca acest tip de incarcator pentru telefon va fi cel mai folosit in viitorii ani, insa are un dezavantaj: odata pus pe suportul de incarcare, utilizatorul va lasa frecvent telefonul sa se incarce 100%, ceea ce este gresit, slabind calitatea bateriei.

5. Incarcarea telefonului la laptop

Cine are la indemana un laptop incarcat il poate folosi, in situatii de criza, conectand telefonul la laptop printr-un cablu USB. Solutia este valabila doar atata timp cat laptopul are energie de la propria baterie.

Majoritatea acestor solutii de incarcare in deplasare pot fi folosite si pentru a incarca alte gadgeturi, astfel incat merita investitia intr-unul sau mai multe tipuri diferite de incarcatoare.


Previous Ceasuri de calitate- preturi reduse!
Next Ceasul ideal in functie de personalitate