5 metode sa te “tratezi” de gelozie


Cine a spus ca “gelozia este boala grea”, a stiut foarte bine pe ce se fundamenteaza aceasta afirmatie! Daca simti mereu nevoia sa ii controlezi telefonul si daca i-ai memorat parolele de acces ale conturilor de socializare, atunci diagnosticul este clar! Situatiile in care gelozia ta este nejustificata ar trebui sa iti ridice cateva semne de intrebare referitoare la gradul de incredere pe care il ai in propria persoana si sa te determine, totodata, sa gasesti solutii cat mai rapid pentru a scapa de paranoia. Pentru ca gelozia te poate duce in pragul despartirii de partener, pune in aplicare 5 metode sa o tratezi!

Inceteaza sa te subapreciezi

Cea mai comuna problema a persoanelor care manifesta o gelozie extrema este tocmai subaprecierea. Atunci cand te compari cu alte femei iar tu iesi tot timpul in dezavantaj, ar trebui sa faci o analiza mai realista asupra propriei persoane. Un exercitiu eficient este sa scrii pe o foaie de hartie toate calitatile pe care le ai si sa te focusezi pe a-ti “regla” defectele sau complexele.

 

Cauta sursa geloziei tale

Fara doar si poate, exista si cazuri in care gelozia este justificata, mai ales in cazul in care relatia de cuplu a trecut printr-un impas sau daca unul dintre parteneri a calcat stramb. Deseori, insa, nu exista motive care sa stea la baza unui comportament de gelozie dusa la extreme. Asadar, primul pas pentru a te trata de gelozie este sa stii ce anume o cauzeaza. Exista argumente reale care sa iti justifice atitudinea sau totul este doar in imaginatia ta?

 

Organizeaza activitati de cuplu

O alta cauza care provoaca gelozie consta in faptul ca partenerii nu petrec suficient timp impreuna, lucru care duce la suspiciuni din partea uneia sau a ambelor parti. Daca si tu te afli in aceasta situatie, sfatul nostru este sa preiei initiativa si sa organizezi activitati alaturi de partnerul tau. Te provocam sa-ti incerci limitele si sa alegi un masaj erotic la cuplu!

 

Seteaza-ti limite

Pune-te pentru o secunda in pielea partenerului tau: cam cat de confortabil ar fi pentru tine ca el sa-ti verifice non-stop mesajele de pe telefon si de pe retelele de socializare? Un pas important pe care trebuie sa il faci daca vrei sa scapi de gelozie este sa iti setezi anumite limite, sa iti impui lucruri. Asadar, atunci cand pe ecranul telefonului iubitului apare un mesaj care te tenteaza sa-l deschizi, muta-ti pur si simplu privirea si concentreaza-ti mintea pe alte aspecte!

 

Iesi din relatie

De cele mai multe ori, comportamentul nostru in dragoste se ghideaza si in functie de omul de langa noi. Daca partenerul tau iti ofera senzatia de nesiguranta, daca simti ca nu mai sunteti ca la inceput sau ca relatia voastra nu pare sa aiba nicio finalitate, cel mai indicat este sa ai curajul de a-ti separa drumul de al sau. Ultima si poate cea mai drastica metoda de a te trata de gelozie este, deci, abandonarea relatiei in care te afli. Ai grija, totusi, sa nu iei o decizie pripita!

Previous Sisteme de purificare a apei
Next Oliviera Silento, necesara in orice bucatarie