4 principii desprinse din carti Waldorf bune de integrat in viata copiilor


In ziua de astazi, se pune tot mai mult accentul pe un sistem educational alternativ, bazat pe dezvoltarea holistica a copiilor despre care toti parintii ar trebui sa stie. Fie ca vorbim de carti pedagogie, carti waldorf sau carti parenting, toate acestea au la baza principii care contureaza dezvoltarea aptitudinilor sociale si desprinderea valorilor spirituale in viata juniorilor inca din primii ani de viata. Dintre toate acestea, 4 principii se disting cel mai adesea si merita sa fie integrate de catre parinti in viata copiilor inca de la varste fragede.

  • Copilaria nu inseamna o intrecere

Copiii au moduri si ritmuri diferite de a se dezvolta. Este important ca parintii sa ramana focusati la nevoile fiecarui copil in parte si mai ales sa evite sa mai astepte de la micuti ceea ce ei nu sunt. De aceea, este esential sa nu existe comparatii intre copii, deoarece, in timp, aceste comparatii conduc la instalarea unor frustrari atat pentru parinti, cat si pentru copii.

  • Inteligenta povestilor

Candva, marele Albert Einstein vorbea despre cum parintii pot stimula inteligenta copiilor prin citirea basmelor si povestilor. Povestirea insasi este un dar. Ii ajuta pe cei mici sa ramana conectati, sa invete, sa descopere locuri neasteptate si sa isi dezvolte imaginatia si creativitatea.

  • Conectarea cu natura zilnic

Cei mici se dezvolta atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere psihic in natura. Atunci cand cei mici se conecteaza cu natura, ei invata sa fie mai atenti cu mediul si devin mai curiosi sa descopere lumea din jurul lor. In acest mod, copiii se deschid si inteleg fenomenele naturii, natura insasi avand un efect de calmare pentru ei. Partintii sunt astfel incurajati sa indrepte copiii chiar si spre cele mai simple activitati, cum ar fi mirosirea florilor si plantarea lor, colectionarea frunzelor sau fotografierea diferitelor animale si fenomene ale naturii.

  • Joaca si simplitatea ei

Un alt principiu de baza bun de integrat in viata copiilor se refera la simplitatea cu care acestia se pot juca. Un parinte nu trebuie sa apeleze la tot felul de trucuri sau activitati si jucarii costisitoare pentru a-si distra copilul. Cu cat o jucarie este mai simpla, cu atat aceasta produce mai multa creativitate copiilor. Jucariile trebuie sa fie simple si sa ofere experiente senzoriale celor mici. In zilele noastre, copiii sunt incurajati sa se joace cu obiecte simple si ecologice, precum ghinde, cochilii, bucati de carton si asa mai departe pentru a-si folosi imaginatia creand povesti sau chiar alte obiecte.

Asadar, fiecare parinte ar trebui sa aplice aceste principii in viata copilului sau pentru a-l ajuta inca de mic sa se dezvolte in mod armonios si sa creasca sanatos, indrumandu-l continuu sa isi gaseasca scopul si directia in viata. Nevoia de imaginatie si de libertate reprezinta cheia succesului educatiei.

Previous Coroanele dentare, informatii utile pe care trebuie sa le stii
Next Ai toate motivele sa iti duci hainele la o spalatorie profesionala