4 motive sa mergi in pelerinaj in Tel Aviv


Cele mai multe pelerinaje crestine in Tara Sfanta se concentreaza in mare parte parte pe locurile sfinte din Ierusalim si din nordul Israelului, dar exista nenumarate locatii de o mare importanta spirituala si in prosperul oras contemporan Tel Aviv.

Daca un pelerinaj in Israel e pe lista ta de dorinte in acest an, iti recomandam apelezi la o agentie de turism care include si aceste 5 locatii in itinerarul sau:

  1. Casa lui Simon Tabacarul din Jaffa are o importanta biblica deosebita deoarece este locul in care Sfantul Petru se afla atunci cand i s-a aratat cearceaful cu animalele pe care poporul sau le putea manca fara a incalca voia Domnului. In 1875, pe acoperisul acestei case a fost instalat un far pentru a ghida vasele de barcile pescarilor in Portul Jaffa, iar acest far functioneaza si in ziua de azi, fiind intretinut de o familie armeana crestina.
  1. Portul Jaffa a fost folosit zi de zi timp de peste 7000 de ani, pentru cea mai mare parte din aceasta perioada fiind intrarea principala in Tara Sfanta pentru negustori, vizitatori si flote ale armatelor. Astazi este mai degraba o zona de recreere, plina de galerii de arta, cafenele si magazine de suveniruri. La marginea portului se afla vechiul oras Jaffa, ale carui stradute inguste iti vor aminti cu siguranta de Ierusalim.
  2. Tel Aviv gazduieste un muzeu dedicat in intregime Bibliei, care contine opere de arta inspirate din Sfanta Scriptura, manuscrise ce contin comentarii biblice si traduceri ale Bibliei. In acest muzeu sunt expuse jocuri, timbre si monede cu teme biblice, iar colectiile expuse se schimba in permanenta deci este intotdeauna o idee buna sa revii aici.
  3. Biserica Rusa Ortodoxa care gazduieste mormantul Sfintei Tavita comemoreaza momentul in care Sfantul Petru a inviat-o pe aceasta Sfanta, intamplare mentionata in Faptele Sfintilor Apostoli. Biserica este deosebit de frumoasa atat in interior, cat si in exterior. Turla sa de un portocaliu deschis se vede de departe, iar interiorul este decorat cu icoane si picturi murale. Slujbele care se tin in aceasta biserica sunt inspirationale si adesea acompaniate de un cor de femei ascuns.

Asigura-te ca nu ratezi aceste 4 obiective in timpul pelerinajului tau in Tel Aviv!

Previous Alegerea unui serviciu excelent de detartraj
Next Proverbe... cu iarna si anvelope